Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uittreksel aangifte van overlijden


14 juni 2016

Vraag nummer: 46466

Wanneer de uitvaartverzorger aangifte doet van overlijden, wordt er dan een uittreksel naar de erfgenamen verstuurd per post?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als iemand bij de gemeente aangifte doet van overlijden, kan hij meteen een uittreksel uit het register van overlijden krijgen. Dit uittreksel wordt vaak in de volksmond de 'akte van overlijden' genoemd.

Het uittreksel komt ongeveer 13 euro. Als een uitvaartverzorger aangifte doet, neemt hij meestal meteen een uittreksel mee voor de nabestaanden. Zij hoeven dan niet een keer extra naar de gemeente. Men heeft het uittreksel nodig om bankrekeningen op te zeggen, de huur op te zeggen, abonnementen op te zeggen, etc. etc.

De gemeente stuurt niet zelf automatisch een uittreksel naar nabestaanden. Al was het maar omdat het uittreksel geld kost. Ook de uitvaartverzorger zal het uittreksel op zijn rekening zetten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >