Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overleden? Ja nee Waar?


14 juni 2016

Vraag nummer: 46472

Mijn biologische vader is volgens het svb overleden. Ik heb echter geen idee waar en wanneer. SVB geeft geen informatie. Om het erfrecht te verwerpen heb ik een overlijdensakte nodig echter dat kan ik alleen opvragen in de gemeente alwaar mijn biologische vader is overleden en dat is bij mij niet bekend.

Antwoord:

Geachte heer,

Een heel vervelende situatie. Maar ik heb voor u ook geen oplossing. Deze site gaat over de regels voor begraven en cremeren. En het probleem van de akte zit in het personen- en familierecht. Dat is heel iets anders. In het personen- en familierecht is geregeld hoe de burgerlijke stand werkt en waar welke aktes worden opgemaakt en bewaard.

Voor de hand liggende gemeenten waar uw vader overleden zou kunnen zijn, zijn de gemeenten waar hij woonde en van een ziekenhuis of verpleeghuis in de regio. Als hij daar niet gevonden wordt, kunnen het wellicht gemeenten zijn waar hij van oudsher een band mee had, zoals zijn geboorteplaats of plaatsen waar hij eerder gewoond heeft.

Ik zou - als ik u was - de vraag eens voorleggen aan de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken. https://nvvb.nl/nl/ Die vereniging is er voor ambtenaren van de burgerlijke stand, maar is vaak ook bereid om mensen met dit soort vragen te helpen. https://nvvb.nl/nl/vereniging/organisatie/adviesbureau/stel-een-vraag/

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >