Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Op overlijdensakte geen naam echtgenoot/echtgenote

18 november 2012

Vraag nummer: 32737

geachte heer,

de partner van overlijdene geeft aan gehuwd te zijn, echter op overlijdensakte staat geen naam van een echtgenoot/echtgenote vermeld

de partner komt ook uit armenie en ze zouden in duitsland vorige maand getrouwd zijn. papierwerk heeft zij verder niet in orde

wat te doen? ook i.v.m. het huis dat opgeleverd dient te worden aan de woningbouw wie is verantwoordelijk

Antwoord:

Geachte heer,

U verwart een uittreksel uit het register van overlijden (dat men vaak de 'overlijdensakte' noemt) met een verklaring van erfrecht. Voor een verklaring van erfrecht kan men contact opnemen met een notaris.

Maar betrokkene zal van het huwelijk toch zeker officiele papieren (moeten) hebben, die in dit verband misschien ook gebruikt kunnen worden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP:
Zie ook de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > notariƫle vragen (klik hier).

Zoals de vraag: Naar de notaris als iemand is overleden?

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder