Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Arts terugvinden die dood heeft vastgelegd

16 oktober 2017

Vraag nummer: 52380

Geachte Heer,

Mijn moeder is enkele maanden geleden plotseling overleden. Hierdoor werd de overleiden vast gelegd doot een arts. Omdat ik zelf vrij jong ben (20 jaar) en mijn moeder heel onverwacht is overleden heb ik er niet bij stilgezeten wie de arts was die mijn overleiden heb vastgelegd (de politie heeft een arts voor mij gebelt). Echter is het zo dat deze arts voor mijn moeders levensverzekering een formulier moet invullen. Is er enig manier om de arts terug te vinden?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De gemeente moet voor het kunnen afgeven van een verlof tot begraven of cremeren een verklaring van overlijden van de arts hebben. Die wordt meestal door de uitvaartonderneming aan de gemeente gegeven.

U zou de uitvaartonderneming die de uitvaart van uw moeder heeft geregeld kunnen vragen of men nog ergens genoteerd heeft welke arts de verklaring van overlijden heeft afgegeven.

U zou hetzelfde aan de afdeling Burgerzaken van de gemeente van overlijden kunnen vragen. Men hoeft de verklaring van overlijden niet te bewaren, maar misschien is dat toch gebeurd.

Voorts kunt u de huisarts van uw moeder vragen, of hij het weet. Ik zou me kunnen voorstellen dat het overlijden is doorgegeven omdat men het BSN van uw moeder kent.

Dan is er nog de mogelijkheid dat de politie het weet. Wellicht is genoteerd wie men gebeld heeft, in de zogenaamde 'mutaties'.

Blijkbaar heeft de politie niet de huisarts van uw moeder gebeld. Voorts is na te gaan welke arts op die dag en op dat tijdstip dienst had voor calamiteiten. Dat zou nagegaan kunnen worden via de huisarts, een huisartsenpost of de GGD.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder