Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Aanvullen verklaring


6 augustus 2009

Vraag nummer: 6780  (oude nummer: 13533)

Twee weken gelegenheid kreeg ik een Medical Statement, waarop de geboorteplaats niet was ingevuld. Het mortuarium verplichte mij een nieuwe Medical Statement te gaan halen. Vandaag kreeg ik een A verklaring waarin de arts de dag van overlijden is vergeten in te vullen. Ben ik strafbaar als ik die datum er zelf op zet?

Antwoord:

Geachte heer,

Art. 225 van het Wetboek van Strafrecht zegt in lid 1: Hij die een geschrift dat bestemd is om tot bewijs van enig feit te dienen, valselijk opmaakt of vervalst, met het oogmerk om het als echt en onvervalst te gebruiken of door anderen te doen gebruiken, wordt als schuldig aan valsheid in geschrift gestraft, met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.

In dit geval gaat het niet om het 'valselijk' invullen, als u een vergeten datum invult en daarmee de verklaring juist en compleet maakt. U moet dan natuurlijk wel zeker weten dat het de juiste datum is.

Ik zou zelf voor de zekerheid per e-mail contact opnemen met de betreffende arts, vertellen dat hij/zij de datum vergeten is en vragen of hij/zij akkoord is als u de juiste datum zelf invult. Dan bent u gemachtigd om deze correctie aan te brengen en kan daar niemand over vallen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE