Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Aanvragen overlijdensakte overgrootouders


27 oktober 2016

Vraag nummer: 47957

Waarom kan ik alleen overlijdensaktes van mijn grootouders opvragen en niet van mijn overgrootouders? Dit ivm het uiteindelijk opvragen van hun memorie van successie, die veel genealogische informatie bevat.

bij voorbaat dank voor het antwoord

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik zou niet weten waarom u geen overlijdensaktes (uittreksel uit het register van overlijden) van uw overgrootouders zou kunnen opvragen, afgezien van het feitelijk lastige punt voor een gemeente dat dit misschien niet meer geautomatiseerd is. Maar ja, vroeger schreef men het ook gewoon over of maakte men een fotokopie.

Als een gemeente weigert, zou ik als ik u was een schriftelijke gemotiveerd besluit van die weigering vragen en dan een bezwaarschrift indienen.

Omdat u het over genealogische informatie hebt, merk ik nog het volgende op.
Het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag beheert de persoonskaart van mensen die na 1938 en vóór 1 oktober 1994 in Nederland overleden zijn. Deze kaart bevat uitgebreide informatie over familieleden, plaatsen en datums, zoals: geboorte, huwelijk, scheiding, overlijden, beroep, ouders en kinderen en ook oude woonadressen. De informatie is niet altijd compleet. Soms staan de kinderen niet op de kaart van de vrouw vermeld en ook worden niet alle woonadressen goed opgegeven.

Vanaf 1 oktober 1994 is de bevolkings registratie geautomatiseerd en spreekt men van een Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Wanneer iemand na 1994 overleden is, kunnen zijn of haar persoonsgegevens (2 jaar na de overlijdensdatum) opgevraagd worden in de vorm van een geautomatiseede persoonslijst, daar staan geen adresgegevens op vermeld.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >