Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Aanvragen kopie overlijdensakte


7 september 2017

Vraag nummer: 51888

ik ben ex partner van overledene. bij het aanvragen van een kopie werd me dit geweigerd.volgens de gemeente kan dit alleen via een notaris.mijn vraag is is dit waar. hart.dank

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat is onjuist. Er is geen notaris nodig. Iedereen met een redelijk belang kan bij de gemeente van overlijden een uittreksel uit het register van overlijden vragen. Dat kan tegenwoordig vaak zelfs via internet.

Als men het u weigert, kunt u een schriftelijke gemotiveerde weigering vragen en daar dan een formeel bezwaar tegen indienen.

U moet trouwens niet naar 'een kopie' van de overlijdensakte vragen. Men krijgt telkens een nieuw uittreksel. Dat uittreksel uit het register van overlijden wordt in de wandeling (en ook vaak op sites van gemeenten) een overlijdensakte genoemd. Iedereen die een 'overlijdensakte' vraagt krijgt dus een nieuw, origineel, uittreksel. Er kunnen van een overledene wel een dozijn uittreksels bestaan, als erfgenamen en andere belanghebbenden er naar vragen. En ze betalen. Ze kosten ongeveer 13,- euro.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >