Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wie wordt opdrachtgever van de uitvaart?


11 januari 2017

Vraag nummer: 48980

Ik ben uitvaartbegeleider en werd gebeld door iemand, die al haar uitvaartwensen al met mij had doorgenomen. Echter diegene die zij als enige mogelijke opdrachtgever zag is overleden. Er zijn nog wel een schoondochter en kleinkinderen, maar die vertrouwt zij het opdrachtgeverschap niet toe. Ik heb al geadviseerd om iemand uit haar omgeving bij de notaris tot ET te laten benoemen, maar zij geeft aan niemand te weten. Wat zou ik haar verder nog kunnen adviseren?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De betreffende mevrouw zou een notaris kunnen benaderen. Maar notariskantoren zijn 's avonds en in het weekeinde gesloten. Terwijl er nu juist onmiddellijk actie ondernomen moet worden om een uitvaartondernemer in te schakelen en te instrueren. Ook 's avonds en in het weekeinde.

Er is op dit moment een initiatief om de dienstverlening aan te bieden, precies zoals deze mevrouw zoekt. Maar dat bevindt zich nog in het stadium van oprichting/organisatie en wil er nog nog mee naar buiten. Er zitten immers ook haken en ogen aan, in die zin dat als iemand opdrachtgever is, hij of zij zeker weet dat de kosten betaald worden. Zowel die van de uitvaart(ondernemer), als die van hemzelf.

Als u wilt, kunt u mij mailen en naar dat initiatief vragen. Dan zal ik het vertellen. Maar men wil het nu nog niet openbaar op internet hebben staan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE