Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wie meeste zeggenschap regelen uitvaart (kinderen, ouders of broer/zus)


17 september 2008

Vraag nummer: 5684  (oude nummer: 11280)

de vader van mijn kinderen (ex echtgenoot) is overleden , mijn vraag is wie heeft het meeste zeggenschap in hoe de uitvaart in zijn werking gaat mijn kinderen (24,19,16. ) of zijn ouders en zijn zus en broer. mijn ex was alleenstaand had niets geregeld behalve een levensverzekering uit ons huwelijk met nabestaande de kinderen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Niemand heeft de meeste zeggenschap. De persoon die gewoon als eerste begint om de uitvaart te regelen en een uitvaartondernemer inschakelt, is de persoon die dat kan gaan doen.

Gelet op de ouderdom van de kinderen, zouden zij het kunnen doen, als ze een goede band met hun vader hadden. Maar zij (en anderen) moeten wel bedenken dat wie de uitvaart gaat regelen en wie de uitvaartondernemer opdracht geeft, in principe ook de persoon is die diens rekening moet betalen. Waarschijnlijk is de uitkering van de levensverzekering voldoende, maar het is verstandig om dat eerst te controleren.
Wie de uitvaart regelt, mag de kosten (die hij misschien zelf moet voorschieten) later verhalen op de nalatenschap of de erfgenamen. Stel dat de ouders de uitvaart regelen, dan kunnen ze de rekening aan de (klein)kinderen presenteren. De kinderen zijn de erfgenamen.

Zie vergelijkbare vragen in de sub-rubrieken 'Kosten uitvaart' en 'Uitvaartplechtigheid' in de rubriek 'Overige onderwerpen'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE