Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Uitstel van de begrafenis of crematie


17 mei 2016

Vraag nummer: 46153

Is er een maximum tijdbestek verbonden aan "zonder problemen verlof voor een andere termijn'? Het betreft het overkomen van familie uit Canada.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er is geen wettelijk maximum is aan de termijn waarvoor uitstel kan worden verleend. Maar dat zal niet betekenen dat men bijvoorbeeld 6 maanden uitstel krijgt.

In de praktijk zal de gemeente moeten beoordelen of een uitstel redelijk is. Men zal de reden van uitstel vragen. Als er familie over moet komen uit het buitenland wat op korte termijn niet te organiseren is, zal men waarschijnlijk geen probleem hebben met 10 dagen of 2 weken. Ik ken wel een voorbeeld van uitstel van 3 weken.

Bedenk echter dat uitstel niet gratis is. De uitvaartondernemer rekent ligdagen voor het gebruik van zijn mortuarium. Als dat voor 3 weken is, zijn de extra kosten soms ruim 1.500,-of 2.000,- euro extra. Want dan moet er ook personeel zijn, is er nog bezoek mogelijk, etc.
Die extra kosten moet men als familie mee laten wegen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE