Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Regelen van begrafenis moeder ***


13 augustus 2017

Vraag nummer: 51629

mag ik als jongste dochter de begrafenis van mijn moeder regelen volgens de notaris niet en moet mijn oudste zus dat doen zo ja hoe moet ik het dan doen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ieder kind is bevoegd om de uitvaart van een ouder te regelen. Dat mag het jongste kind net zo goed als het oudste. Wat de notaris zei dat alleen het oudste king dat mag, is onjuist.

Hoe u dat kunt doen, kunt u lezen in diverse artikelen op deze site.
Na het overlijden moet een dokter worden gewaarschuwd.
U moet weten of uw moeder een begrafenisverzekering heeft. Zo ja, kunt u die verzekering bellen. Het is dan wel handig om een polisnummer en de complete persoonsgegevens van uw moeder bij de hand te hebben. Zoals naam met voornamen en geboortedatum. Soms ook nummer paspoort of rijbewijs.

Als er geen verzekering is, moet u weten hoeveel geld voor de begrafenis beschikbaar is. Bedenk wel dat om dat geld uit te kunnen geven, toestemming van alle erfgenamen nodig is. Anders blijft u met de kosten zitten en moet u maar zien hoe u betaald krijgt.

Aks uw moeder wil dat u de uitvaart regelt en dat u niet afhankelijk bent van broers of zussen om de kosten te dekken, kan uw moeder het geld voor haar begrafenis ook storten op een speciaal deposito, waar u alleen over kunt beschikken. Dus geen toestemming van eventuele broers of zussen nodig hebt.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Uitvaartplechtigheid'. Ook de subrubriek 'Kosten uitvaart' kan nuttige vragen voor u bevatten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE