Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Regelen uitvaart duurt te lang


22 mei 2018

Vraag nummer: 55066

Als de familie op een of andere manier niet wist dat de uitvaart al lang geregeld moest zijn komt dan iemand je een herinnering melden dat de overledene nog altijd niet is begraven of gecremeerd? En zo ja wie dan? Na ongeveer een week dan. Alvast bedankt!!

Antwoord:

Geachte heer,

Als niemand de uitvaart gaat regelen, moet de gemeente het doen. Het eerste wat een gemeente gaat doen, is contact zoeken met naaste familieleden, om hen gelegenheid te geven de uitvaart te regelen.

Als de familie een probleem heeft om de uitvaart te regelen, kan de gemeente soms helpen. Als er bijvoorbeeld alleen een kind is dat opgenomen is in een inrichting, kan de gemeente helpen met het regelen. Als een kind onvoldoende geld voor de uitvaart heeft, kan de gemeente wijzen op goedkope vormen van een uitvaart, soms een lening aanbieden en soms bijzondere bijstand verlenen.

De gemeente wordt gewaarschuwd door derden, zoals een ziekenhuis of politie die iemand overleden thuis aantreffen, maar die niemand kennen die de uitvaart gaat regelen. De gemeente zal altijd eerst de familie melden dat er een overlijden is en dat men de uitvaart moet regelen.

Zie andere vragen in de subrubriek 'Uitvaart door gemeente'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Overigens, als u eind van de maand tijd hebt, attendeer ik u graag op de Week van de begraafplaats. Ik kreeg de Weekkrant van de Week van de begraafplaats toegestuurd en was aangenaam verrast door de inhoud. Van 26 mei tot 3 juni 2018 hebben veel begraafplaatsen Open dagen, waarbij op bijzonderheden van de begraafplaats wordt geattendeerd, zoals grafkunst. Zie www.WeekvandeBegraafplaats.nl.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE