Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Mogelijkheden koffie na uitvaart (in tijden van corona)


22 oktober 2020

Vraag nummer: 61809

Goedemorgen Mr. van der Putten.
Sinds jaar en dag verzorgen wij uitvaart op de locatie Hilvaria Studio's, Goirlesedijk 12b te Hilvarenbeek. Ook, of juist nu in het corona tijdperk, want het is een locatie met meerdere grote ruimtes, waar je op veilige afstand kunt zitten, vergelijkbaar met een kerk. Na afloop kan daar ook koffie en een broodje worden geserveerd. Nu gaat de Gemeente Hilvarenbeek moeilijk doen over de koffie, lees condoleance. Wij zien door de bomen het bos niet meer in de opgelegde, soms zelfs zelf verzonnen regels van iedereen en willen graag een advies in deze. En bovenal willen we voor mensen een warm en waardig afscheid verzorgen. Kunt u ons helpen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Hier kan ik u helaas niet bij helpen. Ik kijk ook met verwondering naar de regels in het corona tijdperk.

Ik was gisteren bij een lezing in Tilburg. Daar mochten wel ongeveer 20 - 25 mensen ruim van elkaar in een zaal zitten. Maar het was ook niet mogelijk om koffie of een drankje te krijgen.

Ik kan dus alleen maar bevestigen dat het blijkbaar in de hele regio zo is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der PuttenTIP voor medewerkers gemeenten

Interactieve dag Wet op de lijkbezorging / Adviesdag begraafplaatsen / Islamitisch begraven

De Wet op de lijkbezorging (Wlb) is de afgelopen jaren steeds meer in het nieuws omdat de huidige wet niet meer geheel aansluit bij de behoeften en wensen in de maatschappij.

Sinds maart 2020 is er nog een opmerkelijke ontwikkeling: gemeenten krijgen te maken met wensen van islamitische inwoners om een eigen begraafplaats te realiseren. Wat is dat eigenlijk: islamitisch begraven? Waar zijn gemeenten toe verplicht? Mr Willem van der Putten is bij een aantal van zulke projecten betrokken.

Mr Willem van der Putten geeft al ruim een decennium cursussen aan medewerkers Publiekszaken / Burgerzaken / Sociale Zaken en uitvaartverzorgers over de Wlb.
In 2020 zijn veel cursussen van andere aanbieders afgelast, maar in samenwerking met het adviesbureau Burger- en Publiekszaken B.V. van Johan van den Broek, dat bij gemeenten een vertrouwde naam heeft, worden 2 bijeenkomsten in ruime zalen mogelijk gemaakt.

Data:
1. Maandag 30 november 2020 van 09.30 uur tot 16.30 uur; of
2. Maandag 14 december 2020 van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Locatie:
Seats2Meet, Stationsplein 49 in Amersfoort.

Kosten:
U kunt deze training bij het adviesbureau Burger- en Publiekszaken B.V. van Johan van den Broek bijwonen voor een bedrag ad € 395,00 per persoon exclusief BTW.
U kunt zich tot 8 dagen voor deze Juridische Adviesdag aanmelden via het emailadres johanvandenbroek@burgerenpubliekszaken.nl

Docent:
Mr. Willem van der Putten is juridisch adviseur en directeur van de Stichting Grafzorg Nederland. Hij was o.a. senior-wetgevingsjurist bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, adjunct-gemeentesecretaris en rechter-plaatsvervanger. In de uitvaartbranche geniet hij bekendheid als voormalig voorzitter van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen en columnist bij diverse vakbladen. Veel gemeenten maken gebruik van zijn boeken over de Wet op de lijkbezorging en raadplegen zijn juridische adviesrubriek op www.uitvaart.nl/jurist

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE