Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Luchtbegrafenis


18 juli 2016

Vraag nummer: 46831

Is een luchtbegrafenis te regelen als je een Nederlander bent en zo ja... hoe ? Zo heeft je dood nut en ga je het meest natuurlijke proces in:opgegeten worden!

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als u met een 'luchtbegrafenis' bedoelt dat het lichamelijk overschot in de open lucht bloot gesteld wordt aan vogels en andere dieren die zich er aan kunnen voeden, dan kan ik u zeggen dat men dat in Nederland niet kan regelen.

Het is wettelijk voorgeschreven dat men een overledene laat begraven, cremeren of ter beschikking stelt aan de wetenschap. Als niemand dat doet, heeft de overheid de wettelijke plicht om voor een uitvaart te zorgen.

Als u met een of meer mensen de afspraak maakt dat zij u na uw dood in het bos achter laten of boven op een plat dak leggen etc., dan begaan die mensen een strafbaar feit omdat zij het lijk laten verdwijnen. Daar staat straf op in het Wetboek van Strafrecht en de Wet op de lijkbezorging.

Overigens hebt u gelijk dat het laten opeten van een stoffelijk overschot de meest nuttige actie in de kringloop van de natuur is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Is het inschakelen van een uitvaartondernemer verplicht?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE