Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kinderen uit 2 huwelijken (wil ik niet op mijn uitvaart)


1 april 2010

Vraag nummer: 7486  (oude nummer: 15611)

ik heb een zoon en dochter uit eerste huwelijk, maar zie ze al 20 jaar niet meer.nu heb ik nog een minderjarige dochtertje,die trouw om weekeinde komt.ik gun haar alles.hoe of wat moet ik doen om die grote kinders voorbij te laten gaan,en dat ze niet welkom zijn op mijn begrafenis cq crematie.maar wil dat restant van geld wat overblijft,naar mijn jongste minderjarige dochter gaat.kan ik dat vooraf vastleggen,of word de oudste gewoon ingelicht.en de andere passeerdt.hoop dat dit me niet zal overkomen o ja en kan of mag zei,mijn wil en wens uitvoeren.in stilte begraven zonder hun bijzijn..graag uw tips en mening.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Voor vragen over het eventueel onterven van de oudste kinderen verwijs ik u naar de collega-rubriek Notarieel advies. De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht: daar hebben we een specialist voor, notaris mr. C. van de Griend. http://www.uitvaart.nl/?s_page_id=69&pid=7

Voor vragen over het weren van personen van een uitvaart kunt u hier wel terecht.
Het antwoord is: ja, dat kan. En ja, u kunt dat vooraf vastleggen. Dat kan in een codicil, maar ook in een testament. U moet het zelfs vooraf vastleggen, want u kunt het zelf op uw eigen uitvaart niet meer zeggen.

De oudste kinderen worden niet ingelicht over uw overlijden, als u dat niet wenst. En ook dat kunt u weer neerleggen in een codicil of testament.
U moet alleen afspreken dat iemand die u op dit punt kunt vertrouwen, de uitvaart regelt. Wie die persoon is kunt u ook weer neerleggen in een codicil of testament, nadat u dat met betrokkene besproken hebt.

Zie over andere vragen over het niet toelaten van personen bij een uitvaart, de subrubriek Uitvaartplechtigheid in de rubriek Overige onderwerpen. http://www.uitvaart.nl/?s_page_id=68&pid=1&scat=86

Informatie over de verschillen tussen een codicil en een testament kunt u ook op deze site vinden. Typ boven aan de pagina bij 'Zoeken' de woorden 'codicil' of 'testament'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Zie voor de vraag of men verplicht is een uitvaartondernemer in te schakelen:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE