Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ik wil begravenis vader regelen ipv tante


14 december 2003

Vraag nummer: 2742  (oude nummer: 3582)

mijn vader is pas overleden en alles moet geregeld worden.hij heeft bij mijn tante gewoond.maar mijn vraag is wat is mijn recht ik ben zijn oudste dochter en wil graag zijn begravenis regelen,maar mijn tante doet dat nu zonder te vragen aan mij.mag dat zomaar?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er zijn geen regels of voorschriften wie een begrafenis regelt en wie andere zaken afhandelt. De wetgever is al lang blij áls iemand het wil doen.

Als u de begrafenis wilt regelen, zegt u dat tegen uw tante en gaat u dat gewoon doen. Misschien is ze wel heel erg blij dat u het wilt gaan doen, omdat ze er zelf erg tegenop ziet maar het als een plicht ziet.
Maar praat er eerst over, overleg en probeer het zoveel mogelijk in goed overleg met anderen te doen.
Als erfgenaam hebt u trouwens ook nog een troef in handen: u kunt laten doorschemeren dat als u het niet regelt, u wellicht moeilijk gaat doen over het betalen van de kosten. Maar dat klinkt altijd ontzettend flauw en is bepaald niet bevorderend voor een goede sfeer en harmonie, dus gebruik dat voorzichtig en als laatste redmiddel. Per slot moet het belangrijkste zijn dat uw vader een waardige begrafenis krijgt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE