Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hoe voorkom je ongenode gasten?


30 maart 2016

Vraag nummer: 45707

Hoe voorkom je ongenode mensen op een besloten begrafenis?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat hangt van de omstandigheden af.

Ongenode gasten hoeven niet altijd een probleem te zijn. Het kan een aangename verrassing zijn te ontdekken dat de buren van 30 jaar geleden via via van het overlijden van vader gehoord hebben en zo attent waren zijn begrafenis te bezoeken. Dat zal het probleem niet zijn.

Als men wil dat bepaalde personen de begrafenis niet bezoeken, bijvoorbeeld een broer waar grote onmin mee is, dan kan het verstandig zijn om die broer tijdig en direct te laten weten dat hij niet welkom is. Bijvoorbeeld per brief of e-mail, met een c.c. aan relevante partijen.
Als de broer toch opduikt, kan hij bij de ingang van de aula worden aangesproken door de uitvaartleider met het verzoek te vertrekken.
Het lijkt mij wel verstandig om personen die men niet wil zien, daarover tijdig te informeren, zodat men niet kan doen alsof men van niets weet.

Als het zo is dat men een begrafenis in stilte wenst, alleen in de kring van de naaste familie zonder andere belangstellenden, dan kan men in een rouwadvertentie melden dat de uitvaart in de kring van naaste familie plaats vindt. Als men dan in de advertentie geen plaats en tijdstip meldt, kunnen mensen niet komen.

Een andere manier om een besloten begrafenis of crematie te regelen, is om rouwkaarten en een advertentie pas na de uitvaart te versturen of te plaatsen.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek [l440['Uitvaartplechtigheid'[/l].

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE