Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hinderen van een uitvaartstoet


12 december 2002

Vraag nummer: 1859  (oude nummer: 2232)

Thu, 12 Dec 2002 10:56

Vorige week maakte wij een ellendig voorval mee. Wij kregen op een voorrangskruising, waar wij het overige verkeer voorrang hadden moeten verlenen, van één zijde gelegenheid om te gaan. Langzaam liet de bestuurder van de rouwauto zijn auto de kruising opkomen. Dit tot grote tegen zin van een andere bestuurder, die meende dat wij hem eerst voor hadden moeten laten gaan. Deze bestuurder maakte zijn ongenoegen kenbaar door zijn auto op nog geen 5 cm van onze rouwauto te laten stoppen. Toen de statie met zes volgauto's langzaam door reed propte hij zich tussen de rouwauto en de eerste volgauto. De bestuurder van de rouwauto reageerde volgens instructie en reed heel langzaam door in de hoop dat de indringer zich uit de stoet zou verwijderen. Dit gebeurde niet. Bij de eerste hoek stapte de uitvaartleider gaf een duidelijke aanwijzing naar de zijstraat, maar de bestuurder schudde zijn hoofd en opende het zijraam. De uitvaartleider is hierop naar hem toegelopen en heeft hem vriendelijke verzocht uit piëteit voor de overledene en de familie de stoet te verlaten. De bestuurder weigerde. De uitvaartleider heeft de bestuurder daarna erop de wezen dat hij dan de politie zou bellen en is met mobiel in de hand teruggelopen naar de rouwauto. Hierop koos de bestuurder eieren voor zijn geld. Einde voorval zou je denken. Helaas niet want even later vond hij het nodig om de uitvaart luid toeteren, knipperend met zijn panieklichten en grote lichten te passeren hierbij nog enkele niet nader te noemen gebaren makend. Dat was voor de uitvaartleider en de familie in de eerste auto het moment om het kenteken te noteren. Wij hebben de politie hierop om medewerking gevraagd, zij hebben wel geprobeerd om deze bestuurder duidelijk te maken dat dit niet kan, maar zij zeggen dat zij verder weinig gronden hebben om hier iets tegen te doen. Is dit zo?

Erik Boelkens

Antwoord:

Geachte heer Boelkens,

Met ongeloof lees ik uw verhaal. Maar ik geloof het wel, omdat u het zegt/schrijft.

Ik vrees ook dat er weinig tegen te doen is, zowel op het moment zelf als achteraf. Als het een bedrijfsauto was, zou ik een klacht indienen bij de directie van het bedrijf. Maar dat is zo'n beetje het enige.

Als mensen elk greintje basaal gevoel voor normen en piëteit missen, zijn ze letterlijk en figuurlijk niet aanspreekbaar.

mr W.G.H.M. van der Putten

12 december 2002

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE