Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Eigendom condoleanceregister


6 februari 2015

Vraag nummer: 41442

Een maand geleden is mijn zoon van 24 overleden.
Als vader ben ik de opdrachtgever van de begrafenis en dus verantwoordelijk voor de kosten daarvan. Er zijn drie erfgenamen (moeder, vader en andere zoon). Ik ben tien jaar geleden van de moeder gescheiden. De moeder wil niet meebetalen aan de begrafenis.

Mijn vraag: de uitvaartondernemer heeft een condoleanceregister neergelegd. Hierin hebben alle aanwezigen bij de uitvaart hun naam en adres (en soms meer persoonlijke info) geschreven. Veel van die mensen willen niet dat die gegevens bij de moeder terechtkomen. Nu vraagt de moeder om dat register. Volgens mij ben ik, als opdrachtgever van de uitvaart, de enige eigenaar. Klopt dit? Of maakt dat register ook deel uit van de nalatenschap waarover zij mede zou kunnen beschikken?

Antwoord:

Geachte heer,

Het condoleanceregister maakt geen deel uit van de erfenis. Het was op het moment van overlijden van uw zoon niet diens eigendom. Het bestond toen zelfs niet eens.

De opdrachtgever van de uitvaart beslist wat er met het register gebeurt. Het is een onderdeel van zijn invulling van de uitvaartplechtigheid.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE