Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Conflict in familie, samenkomen is geen optie


19 juli 2018

Vraag nummer: 55677

Goedemorgen, Als mijn oma komt te overlijden is het onmogelijk dat de familie gezamelijk op de uitvaart is. Er spelen te zware conflicten. Nu wil ik met een deel van de familie een herdenking doen ipv op de uitvaart te zijn. Iedereen verdient het om een mooi afscheid te hebben en ik krijg al stress als ik eraan denk op die uitvaart met bepaalde mensen te moeten staan. Dat is onmogelijk en zal belemmeren in het hebben van een mooi afscheid. Dit geldt voor meer in de familie. Hoe pak ik dit praktisch aan?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit is een goed idee. Ik hoor natuurlijk wel vaker dat er spanningen in families zijn, die veel gedoe geven bij een uitvaartdienst. Ik denk dan vaak 'U kunt beter zelf iets regelen". En u hebt zelf al die idee. Heel verstandig, in bepaalde situaties.

Hoe dat aan te pakken lijkt mij geen probleem. U kunt, nadat oma overleden is, zelf een zaaltje huren en alleen maar die mensen uitnodigen die u daar wilt zien. Het kan natuurlijk ook gewoon bij iemand thuis. Of in de tuin, afhankelijk van het jaargetijde en het weer. Het kan een dag voor de eigenlijke begrafenis of crematie, maar ook een of meer dagen later.
Er is niemand die u kan verbieden om een eigen afzonderlijke afscheidsbijeenkomst te regelen.

Het is een ander punt of u wilt dat dat afscheid plaatsvindt met de kist, of niet. Met de kist wordt een probleem als anderen, dan wie u bij het afscheid wilt hebben, de uitvaart organiseren. Dan hebt u toch weer stress en gedoe. Ik zou het idee van een afscheid met kist laten varen, als ik u was.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


Zie over de vraag of je iemand kunt verbieden om afscheid te nemen van een overledene, ook:


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >