Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Broer weigert overleg en inzage


6 april 2020

Vraag nummer: 60454

Mijn moeder is 88 en woont in een verpleeghuis. Mijn broer wil sinds mijn vader is overleden niets meer met mijn zus en mij te maken hebben. Waarom? Hij vindt dat hij teveel voor ons heeft moeten doen in het verleden. Het probleem is dat hij niet reageert op smsjes mailtjes en de telefoon niet opneemt. Hij beheert mijn moeder haar financien en heeft ook haar begrafenispolis. Ik ben de eerste contactpersoon dus alles komt op mijn bordje. Hij weigert inzage te geven in hoe hij omgaat met financiele zaken van mijn moeder. En ook weigert hij afspraken te maken over wat te doen als mijn moeder komt te overlijden. Misschien neemt hij zelfs de telefoon niet aan als hij gebeld wordt dat mijn moeder is overleden. Ik heb nu uitgezocht waar mijn moeder is verzekerd en weet ook wat de mogelijkheden zijn. Je hebt in beide gevallen wel de handtekening nodig van mijn zus, broer en die van mij. Wat nu als hij niet bereikbaar is als mijn moeder komt te overlijden en hij geen handtekening wil zetten? Wat kan ik dan doen? Mijn moeder laat nauwelijks geld achter 12.000 euro maar ik heb geen idee wat hij daar mee gaat doen. Hij heeft ook zonder overleg met mijn zus en mij spullen van mijn moeder verkocht en spullen gehouden en spullen weggebracht. Wat precies weten wij niet.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat is een nare situatie, maar ik kan daar van een afstand geen zinnig advies over geven.

Misschien moet uw broer een keer worden verteld dat er wel degelijk waardering was voor het vele werk dat hij gedaan heeft na het overlijden van uw vader.
Misschien moet er met de vuist op tafel worden geslagen en gezegd worden dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met die flauwekul.
Misschien moet een advocaat nu al uw broer waarschuwen dat als door zijn toedoen de crematie van uw moeder niet vlekkeloos verloopt, hij aansprakelijk zal worden gesteld voor alle schade. Ook voor de verkoop van spullen van uw moeder.

Maar ik kan u geen advies geven, want ik ken de personen niet, ken de achtergrond niet en kan niet inschatten wat effectief zou zijn.

Als u juridisch advies zou wensen, adviseer ik u een advocaat te raadplegen met wie u de details in een persoonlijk gesprek beter zou kunnen doornemen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >