Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Uitvaartkosten verhalen; tekst besluit

25 juni 2020

Vraag nummer: 61071

De gemeente Terneuzen heeft meerdere overledenen per jaar waarvoor niemand de uitvaart wil regelen. Wij verhalen die kosten op de nabestaanden. Graag zouden wij het verhaalbesluit een keer juridisch laten toetsen. Mijn vraag of is we bij u (vanzelfsprekend tegen betaling) een dergelijk besluit juridisch kunnen laten toetsen. En wat dat ongeveer zou kosten.

Vriendelijke groet
XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Eerlijk gezegd kan ik dat zo niet zeggen. Waarom denkt u dat uw besluit niet goed zou zijn? Is het ergens misgelopen?

Mailt u mij het besluit eerst even toe, dan kan ik er naar kijken. Misschien is het volgens mij gewoon goed en zijn we klaar.
Mijn contactgegevens staan in de rubriek en in de Bedrijvengids van deze site.

Misschien is het besluit niet volledig of heb ik er vragen bij. Dan kost dat misschien een half uur werk. Een half uur kost 110,- euro + BTW. Ik kan er pas iets over zeggen, als ik het kan zien.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder