Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Stijging aantal uitvaarten van gemeentewege


17 september 2019

Vraag nummer: 58610

Goedemiddag, ik volg een studie uitvaartverzorging en ben op zoek naar gegevens over de gemeentelijke stijging van het aantal uitvaarten van gemeentewege. Kunt u mij vertellen waar ik deze actuele gegevens kan vinden?
Vriendelijke groet,

Els de Zeeuw

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik kan u helaas niet helpen. Bij mijn weten is er geen centrale landelijke organisatie of instantie die de uitvaarten van gemeentewege registreert of turft.

Bij uitvaarten van gemeentewege wordt vaak als eerste gedacht aan situaties dat nabestaanden geen geld hebben om zelf een uitvaart te regelen. Maar er is ook een groter wordende groep van oude mensen die geen familie of vrienden (meer) hebben die een uitvaart kunnen regelen, waarbij geld niet het probleem is.

Ik heb overigens zelf niet de indruk dat het aantal uitvaarten van gemeentewege de afgelopen jaren enorm gestegen is. Ik geef regelmatig cursussen over dit onderwerp en spreek veel mensen die bij gemeenten deze werkzaamheden uitvoeren. Dan zie ik grote verschillen tussen gemeenten, die 'makkelijk' tot het regelen van een uitvaart overgaan en gemeenten die de boot afhouden, of die samen met nabestaanden zoeken naar alternatieven.

Als u meer over het onderwerp wilt weten, zie dan ook de redactionele pagina 'Als er geen geld is voor de uitvaart'.
https://www.uitvaart.nl/infotheek/kosten-uitvaart/geen-geld

Zie de vragen over de kosten van de uitvaart door de gemeente in de subrubriek 'Uitvaart door gemeente; vragen van publiek' en de subrubriek 'Uitvaart door gemeente; vragen van gemeenten'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >