Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Persoonlijke spullen


13 oktober 2021

Vraag nummer: 63718

Beste meneer van der Putten,

Wij hebben afgelopen weken enkele gemeentelijke crematies gehad waarbij geen familie of bekenden iets wilden regelen of de familie afstand heeft gedaan van de lijkbezorging. Nu hebben wij van de uitvaartondernemer wel een horloge, telefoon e.d. gekregen. Waar moeten we met deze spullen naar toe en wie is hier nu verantwoordelijk voor?
We horen het graag.
Met vriendelijke groet,

X
gemeente X

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Had u hierover, de uitvaart van gemeentewege, bij mij geen cursus gevolgd, twee jaar geleden? Of was dat de cursus over begraafplaatsbeheer en -beleid?

In mijn cursus vertel ik dat gemeenten de kosten van de uitvaart primair kunnen verhalen op geld en goederen van de overledenen. U kunt dus zaken als een horloge en een telefoon rechtmatig in bezit nemen als eigendom, als er nog onbetaalde kosten zijn. Als u eigenaar bent kunt u er mee doen wat u wilt.
Ik zou overleggen met de afdeling Sociale Zaken wie de gemeente hier nog een plezier mee zou kunnen doen. Maar u moet dan wel zeker weten dat persoonlijke informatie, zoals op een telefoon, geheel verwijderd is. Als dat allemaal te ingewikkeld is, zou ik de spullen vernietigen.

Ik heb uw naam en die van uw gemeente onder uw vraag weg gehaald, omdat de gebeurtenissen recent zijn en het voor vrienden en bekenden van betrokkenen pijnlijk kan zijn om deze vraag te lezen.

Zie ook de vragen in de (oude) subrubriek 'Uitvaart door gemeente; vragen van publiek' en de (nieuwe) subrubriek 'Uitvaart door gemeente; vragen van gemeenten'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP voor gemeenten

Ondanks COVID-19 gaan de Interactieve dagen Wet op de lijkbezorging / Adviesdag begraafplaatsen / Islamitisch begraven met mr Willem van der Putten door op:

1. Maandag 29 november 2021 van 09.30 uur tot 16.30 uur; of
2. Maandag 13 december 2021 van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Voor 29 november 2021 zijn inmiddels 12 aanmeldingen ontvangen; er is nog ruimte voor enkele andere.
Voor 13 december zijn al 8 meldingen ontvangen. Voldoende om de dag door te laten gaan. Maar daar is dus meer ruimte voor meer mensen. Letterlijk en figuurlijk.

Locatie:
Seats2Meet, Stationsplein 49 in Amersfoort.

Kosten:
U kunt deze training bij het adviesbureau Burger- en Publiekszaken B.V. van Johan van den Broek bijwonen voor een bedrag ad € 395,00 per persoon exclusief BTW.
U kunt zich tot 8 dagen voor deze Juridische Adviesdag aanmelden via het emailadres johanvandenbroek@burgerenpubliekszaken.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >