Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Terbeschikkingstellen van mijn lichaam

25 januari 2017

Vraag nummer: 49252

Bij wie moet ik zijn om aan te geven dat mijn 68 jaar oude lichaam met veel bijzonderheden! Zoals een onbeschreven immuun ziekte en het syndroom klinefelter. In mijn afgelopen 68 jaar vele operaties gehad. Gaarne een advies en telefoonnummer, groet Dirk de Wit.

Antwoord:

Geachte heer,

Voor informatie over het ter beschikking stellen en namen en adressen van instellingen verwijs ik naar de site www.lichaamsdonatie.info.

Voor het ter beschikking stellen is een ziektegeschiedenis vaak niet zo van belang. Dan ligt de nadruk op ontleding van het lichaam.
Misschien gaat het in uw geval niet zozeer over het te beschikking stellen aan de wetenschap in de vorm van ontleding maar in het ter beschikking stellen van uw lichaam door middel van sectie of obductie, wat vooral voor de behandelende artsen interessant is. Maar dat kunt u het beste met uw artsen overleggen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder