Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ter beschikking stellen 85 jaar


12 april 2016

Vraag nummer: 45831

Ik ben een vrouw 85 en wil mijn lichaam ter beschikking stellen. Zou graag willen weten of dat nog mogelijk is, heb gehoord dat dat niet altijd meer kan en ik zou hierover graag informatie krijgen. In afwachting van uw antwoord.
Hoogachtend. Jos van Berkel

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U kunt uw lichaam wel ter beschikking stellen, maar het is niet zo dat de anatomische instituten altijd elk lichaam kunnen gebruiken. Dat kunnen de instituten pas afwegen op het moment van iemands overlijden. Of ze die week of maand nog een stoffelijk overschot kunnen gebruiken.
Als men zijn of haar lichaam doneert, moet men er serieus rekening mee houden dat er toch nog een gewone uitvaart plaats moet vinden, omdat het kan gebeuren dat geen enkel instituut het lichaam kan gebruiken.

Uw leeftijd is in elk geval geen probleem. Op deze en ook nog een hogere leeftijd worden ook nog bepaalde organen voor orgaandonatie en -transplantatie gebruikt, zoals ik onlangs in antwoord op een andere vraag kon schrijven. Dus ontleden kan ook.

Wij hebben geen specifieke informatie over het ter beschikking stellen. Wij zijn een uitvaartsite en ontleding is medische wetenschap.
De informatie kan ook per instituut verschillen. U kunt zelf bij anatomische instituten informeren. Een lijstje met Telefoonnummers van anatomische instituten van medische faculteiten staat in de subrubriek 'Ter beschikking van de wetenschap'.
Ook op internet hebben de instituten allerlei nuttige informatie staan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >