Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Mijn vroegere plannen intrekken


2 april 2017

Vraag nummer: 50314

Ik weet niet meer of ik ooit mijn lichaam heb aangemeld om het voor de wetenschap weg te geven. Hoe kom ik er achter of ik dat heb gedaan???? Ik wil het namelijk niet meer omdat mijn kinderen het zo graag anders willen, en zij gaan voor!!!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Geen enkel probleem. Als uw kinderen na uw overlijden geen contact zoeken met een anatomisch instituut, wordt uw lichaam niet ter beschikking gesteld van de wetenschap. Het werkt niet zo dat een instituut na uw overlijden van de gemeente een melding krijgt en men u dan automatisch komt ophalen.

U en uw kinderen hoeven niets te doen. U hoeft u niet af te melden bij een instituut. Uw kinderen kunnen gewoon een uitvaart organiseren.

Als u niet meer weet of en waar u zich hebt aangemeld, bent u waarschijnlijk nooit aangemeld en hebt u alleen dat idee gehad. Anders zou u er papieren van hebben.

U hoeft u ook niet bezwaard te voelen. De anatomische instituten hebben een overvloed aan aanmeldingen, dus vinden het waarschijnlijk helemaal niet jammer dat u niet meer beschikbaar bent.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >