Leeftijd 76


7 maart 2016

Vraag nummer: 45467

Mijn vrouw en ik beide 76 jaar is dit te oud voor terbeschikkingstelling gaarne hierop antwoord beiden goede gezondheid tot op heden

Antwoord:

Geachte heer,

Mij lijkt dat 76 niet te oud is om een lichaam ter beschikking van de wetenschap te stellen. Statistisch overlijden mensen op een iets oudere leeftijd.
Op deze en ook nog een hogere leeftijd worden ook nog bepaalde organen voor orgaandonatie en -transplantatie gebruikt, zoals ik onlangs in antwoord op een andere vraag kon schrijven.

U kunt ook zelf bij anatomische instituten informeren. Een lijstje met Telefoonnummers van anatomische instituten van medische faculteiten staat in de subrubriek 'Ter beschikking van de wetenschap'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn