Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wat kost een obductie?

19 oktober 2020

Vraag nummer: 61780

Ik heb de vraag gekregen, na te gaan wat een obductie kost. Bij diverse pogingen kwam ik telkens bij iets van uitvaart24 terecht.

Het is bekend dat obductie meestal in opdracht van een arts is. Maar de factuur gaat volgens mij naar de nabestaanden. Ik heb nog altijd geen goed antwoord. Kunt u aangegeven wat dit kost?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik weet het niet.

Bij mijn weten maakt het verschil of het ziekenhuis zelf een obductie wenst, dan wel of nabestaanden dit graag willen. In het eerste geval zouden de kosten voor het ziekenhuis zijn. In het andere geval voor de nabestaanden.

Ik heb wel eens gehoord dat de kosten in de orde van grootte van 400,- euro zouden liggen.
Ik heb even op de site van een ziekenhuis gekeken en zie daar dat de obductie kosteloos is. Maar ik ken de voorwaarden van 'kosteloos' in dat ziekenhuis niet.

Als ik u was zou ik contact opnemen met de afdeling Pathologie van diverse ziekenhuizen en daar uw vraag neerleggen, om een beeld te hebben.
En in het concrete geval van een voorgenomen sectie moet u de vraag natuurlijk aan het betreffende ziekenhuis voorleggen. Hoe anderen het doen, is dan niet relevant.

Vergelijk andere vragen over kosten in de subrubriek 'Sectie'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder