Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Recht op autopsie


25 september 2011

Vraag nummer: 26133

Geachte heer/mevrouw,
Mijn vader is overleden.
De politie arts zegt natuurlijke dood!!
Maar er zit meer achter! hij had een hoofdwond en andere rare plekken!En waar hij dood aangetroffen was was een hele erge puin hoop.En eerder was hij slachtoffer geweest van een mishandeling van een kamergenoot. ik geloof niet dat natuurlijke dood is,de politie wilt pas een onderzoek starten na een autopsie dat daar aangeven wordt dat het geen natuurlijke dood is!! Eind stand wil ik als zijn dochter goed afsluiten of niet iets anders achter zit dan natuurlijke dood

aub aub help me meneer !

groetjes

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als de politiearts - na onderzoek - zegt dat sprake is van een natuurlijke dood, bestaat er geen mogelijkheid van of recht op een ander onderzoek.
Dat iemand een hoofdwond heeft en rare plekken heeft, kan een andere betekenis hebben. Iemand kan een hartaanval hebben gehad en later ongelukkig gevallen zijn, om maar iets te noemen. Er kan een andere oorzaak zijn.

Ik begrijp best dat u ongerust bent, maar juist de politiearts is het meest deskundig om uit te zoeken wat de doodsoorzaak is.

Ik weet niet of het mogelijk is, maar ik adviseer u om eens een gesprek met die politiearts aan te vragen, zodat u uw zorgen aan hem of haar voor te leggen. En zijn of haar onderzoek met u te bespreken. Dat zou uw zorgen misschien weg kunnen nemen.

Vergelijk andere vragen in de subrubriek 'Sectie'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE