Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Recht op autopsie

25 september 2011

Vraag nummer: 26133

Geachte heer/mevrouw,
Mijn vader is overleden.
De politie arts zegt natuurlijke dood!!
Maar er zit meer achter! hij had een hoofdwond en andere rare plekken!En waar hij dood aangetroffen was was een hele erge puin hoop.En eerder was hij slachtoffer geweest van een mishandeling van een kamergenoot. ik geloof niet dat natuurlijke dood is,de politie wilt pas een onderzoek starten na een autopsie dat daar aangeven wordt dat het geen natuurlijke dood is!! Eind stand wil ik als zijn dochter goed afsluiten of niet iets anders achter zit dan natuurlijke dood

aub aub help me meneer !

groetjes

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als de politiearts - na onderzoek - zegt dat sprake is van een natuurlijke dood, bestaat er geen mogelijkheid van of recht op een ander onderzoek.
Dat iemand een hoofdwond heeft en rare plekken heeft, kan een andere betekenis hebben. Iemand kan een hartaanval hebben gehad en later ongelukkig gevallen zijn, om maar iets te noemen. Er kan een andere oorzaak zijn.

Ik begrijp best dat u ongerust bent, maar juist de politiearts is het meest deskundig om uit te zoeken wat de doodsoorzaak is.

Ik weet niet of het mogelijk is, maar ik adviseer u om eens een gesprek met die politiearts aan te vragen, zodat u uw zorgen aan hem of haar voor te leggen. En zijn of haar onderzoek met u te bespreken. Dat zou uw zorgen misschien weg kunnen nemen.

Vergelijk andere vragen in de subrubriek 'Sectie'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder