Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kosten voor obductie

13 juli 2017

Vraag nummer: 51302

Mijn man heeft een vrij bijzondere afwijking aan zijn hart.Heeft met de cardioloog afgesproken zijn hart na overlijden ter beschikking te stellen voor de wetenschap.Wie gaat de kosten betalen m.b.t. vervoer ziekenhuis v.v.dat is plm. 80 km.Is dat voor onze rekening of van ziekenhuis of ziektekostenverzekering. Graag uw mening. Bij voorbaat dank.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Daar heb ik geen mening over. Dat is een kwestie waar u tevoren afspraken over moet maken, als u duidelijkheid wilt.

Ik schat in dat de ziektekostenverzekering deze kosten niet wil vergoeden. Ziektekostenverzekeringen willen helaas niet investeren in het belang van de volksgezondheid in het algemeen, zo heb ik de indruk.

Overigens denk ik dat geen sprake is van 'ter beschikking stellen van de wetenschap' (want dat is ontleding, in principe van het hele lichaam, om medische studenten het lichaam te leren kennen, anders dan van een plaatje), maar van sectie of obductie (dat is een ander woord voor hetzelfde). Dan wordt een bepaald onderdeel van het lichaam onderzocht.

Vergelijk andere vragen in de subrubriek 'Sectie'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder