Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Intensieve intoxicatie+doding van ergenaam van rijke familie

31 augustus 2012

Vraag nummer: 28924

Ik ben erfgenaam van een rijke familie,maar wegens omstandigheden werd ik geintoxiceert en omkoperij van een wetsdokter die idem psichiater is bijna door Euthanasie ten gronde gebracht.mijn eergevoel spreekt mij aan bij mijn overleiden over te gaan tot autopsie.Wat zijn mijn rechten indien mijn gebroers en zussen het zelfde willen bereiken ten opzichte van mijn Moeder,waar ik zeker er het niet mee eens ben

Antwoord:

Geachte heer,

U woont blijkens uw naam en woordkeus in Belgiƫ. Ik ken de Belgsche wetgeving niet en kan u dus niet goed van advies dienen. Ik adviseer u om u tot een jurist of advocaat in eigen land te wenden.

In Nederland zou u uw eigen wensen ten aanzien van autopsie bij uzelf kunnen neerleggen in een testament of in een codicil. U moet er dan wel voor zorgen dat mensen in uw directe omgeving dat testament of codicil kennen, zodat men na uw overlijden tijdig actie kan ondernemen om uw wens te volgen.

Als u met uw broers en zussen van mening verschilt ten aanzien van uw moeder en u er samen niet uit komt, zou u - in Nederland - een rechtszaak kunnen aanspannen. Maar het is in een rechtszaak zo dat alleen die partij sterk staat, die de wens van de overledene kan bewijzen. De wens van de overledene is leidend. Ook voor een rechter.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP 1
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP 2
Bekijk ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > uitvaartverzorging.
Bijvoorbeeld de vraag: Wat is thanatopraxie en hoe werkt het?

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder