Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Intensieve intoxicatie+doding van ergenaam van rijke familie


31 augustus 2012

Vraag nummer: 28924

Ik ben erfgenaam van een rijke familie,maar wegens omstandigheden werd ik geintoxiceert en omkoperij van een wetsdokter die idem psichiater is bijna door Euthanasie ten gronde gebracht.mijn eergevoel spreekt mij aan bij mijn overleiden over te gaan tot autopsie.Wat zijn mijn rechten indien mijn gebroers en zussen het zelfde willen bereiken ten opzichte van mijn Moeder,waar ik zeker er het niet mee eens ben

Antwoord:

Geachte heer,

U woont blijkens uw naam en woordkeus in Belgiƫ. Ik ken de Belgsche wetgeving niet en kan u dus niet goed van advies dienen. Ik adviseer u om u tot een jurist of advocaat in eigen land te wenden.

In Nederland zou u uw eigen wensen ten aanzien van autopsie bij uzelf kunnen neerleggen in een testament of in een codicil. U moet er dan wel voor zorgen dat mensen in uw directe omgeving dat testament of codicil kennen, zodat men na uw overlijden tijdig actie kan ondernemen om uw wens te volgen.

Als u met uw broers en zussen van mening verschilt ten aanzien van uw moeder en u er samen niet uit komt, zou u - in Nederland - een rechtszaak kunnen aanspannen. Maar het is in een rechtszaak zo dat alleen die partij sterk staat, die de wens van de overledene kan bewijzen. De wens van de overledene is leidend. Ook voor een rechter.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP 1
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP 2
Bekijk ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > uitvaartverzorging.
Bijvoorbeeld de vraag: Wat is thanatopraxie en hoe werkt het?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE