Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Zeemansgraf bij Aruba mogelijk?


11 april 2016

Vraag nummer: 45813

Beste Heer van der Putten,
Kunt u mij vertellen of het mogelijk is als je in Nederland sterft en een wens hebt om een zeemansgraf te krijgen in Caribische wateren (Aruba) om dit te realiseren? Zo ja, hoe dit van te voren vast te leggen?
Alvast bedankt voor uw antwoord.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een zeemansgraf in de Caribische wateren, bij Aruba, is binnen de huidige regelgeving niet mogelijk. Althans als men niet aan boord van een schip overlijdt.

Een zeemansgraf is mogelijk als men aan boord van een Nederlands schip overlijdt en de overledene als wens kenbaar heeft gemaakt dat hij een zeemansgraf wenst. Maar dat geldt dus niet als een reeds overleden persoon aan boord van een schip wordt gebracht.

In het Koninkrijk der Nederlanden is een zeemansgraf verder alleen aan de orde in geval van nood, als het niet mogelijk is om een overledene aan de wal te brengen (wat tegenwoordig met helikopters bijna altijd kan, behalve midden op de oceanen) en de overledene niet aan boord van het schip bewaard kan worden (maar tegenwoordig hebben grote schepen vaak koelcellen aan boord).

Er zijn wel andere landen waar een zeemansgraf tot het 'normale' keuzemenu van een uitvaart hoort, zoals Groot-Brittanniƫ.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE