Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Donor en vervoerskosten

29 november 2002

Vraag nummer: 1730 (oude nummer: 2097)

Thu Mar 28 10:23:58 2002

Geachte heer v.d.Putten

Men leest en hoort nogaleens wat, als er bij een overlijden thuis sprake is van een donorcodicil wordt de overledene overgebracht naar een ziekenhuis.
Maar als er dan gekozen wordt voor een thuisopbaring zijn er twee keer vervoerskosten, zijn deze voor de nabestaande of kunnen zij die ergens op verhalen.
Bij voorbaat dank voor uw antwoord
Met vriendelijke groet en fijne paasdagen.

Antwoord:

Thu Mar 28 10:27:05 2002

Geachte mevrouw,

Ik heb geen idee of de extra transportkosten te verhalen zijn op instellingen die donor-organen uitnemen of bewaren. Het lijkt mij wel logisch, maar dat zegt nog niets. U zou het eens in het ziekenhuis in Roermond of Weert kunnen navragen. Of Eurotransplant bellen, of CMO.

Ook u wens ik graag een vrolijk Paasfeest.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder