Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Thuis opbaren goedkoper?


31 oktober 2004

Vraag nummer: 3417  (oude nummer: 4861)

Is thuis opbaren goedkoper?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat kan in elke situatie anders zijn. Als men thuis kan opbaren in de winter, in een kamer die goed koel blijft met het raam op een kier, voor niet al te lange tijd, spaart men bijvoorbeeld de kosten van gebruik van een koelplaat uit. Maar op de totale kosten van het opbaren maakt dat eigenlijk niet zo erg veel. De overledene moet toch worden verzorgd, gewassen, gekleed, gekist, en dat blijft in alle gevallen gelijk.

Thuis opbaren kan zelfs iets duurder zijn, omdat er nog apart transport van een kist nodig is. En de uitvaartverzorger zal in principe toch elke dag even moeten gaan kijken en controleren of er niets mis gaat, het te warm is, de overledene niet te veel vocht verliest, de kist gaat lekken etc. Dat is vaak extra reistijd en adviestijd. In een eigen rouwcentrum is gewoonlijk toch altijd personeel aanwezig en is die controle routine die nauwelijks extra tijd kost.

Men moet nooit van veronderstellingen uitgaan dat het een of het andere wel duurder of goedkoper zal zijn. Gewoon van alles een prijsopgaaf vragen en dan pas beslissen.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >