Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opbaren achter in de Uitvaartwinkel


11 december 2010

Vraag nummer: 7770  (oude nummer: 16246)

Beste mr. W.G.H.M van der Putten,

Vraag: Ik heb een uitvaartwinkel en uitvaaronderneming in Nijmegen. De winkel heeft een uitbouw met aparte ingang en daar wil ik incidenteel iemand opbaren. Is dit aan regels en verordeningen gebonden? Is eventueel het door mij gratis ter beschikking stellen van de ruimte hier op van invloed?
Met vriendelijke groeten,
John Meijer ten Hove

Antwoord:

Geachte heer,

Op uw vraag is vn achter mijn bureau geen eenduidig antwoord te geven. Of eigenlijk alleen maar het antwoord: dat hangt af van het bestemmingsplan.

Het echt incidenteel opbaren van een overledene is iets wat mijns inziens altijd mogelijk is. Dat kan altijd overal, dus ook in uw bedrijfsruimte. Het punt is alleen de vraag wanneer die activiteit een structureel en bedrijfsmatig karakter krijgt. Komt het 1 of 2 keer per jaar voor omdat de familie thuis geen ruimte heeft en er redenen zijn om niet naar een rouwcentrum te gaan en helpt u de familie uit de brand? Of gaat u in folders en op uw site vertellen dat deze mogelijkheid er is? In het laatste geval is het een meer structurele activiteit en moet het in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan. Ik ken het bestemmingsplan niet, dus kan er niets over zeggen.

Of u er wel of geen vergoeding voor rekent, maakt geen enkel verschil. Voor een uitvaartonderneming is het een commerciele activiteit, ook als het kostenloze service zou zijn.

Als u een koelcel zou installeren, hebt u nog met een omgevingsvergunning (vroegere Wm-vergunning en nog vroeger een vergunning op basis van de Hinderwet) te maken. Zonder een installatie niet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >