Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kosten opbaren

26 september 2005

Vraag nummer: 4053 (oude nummer: 6533)

Als voor het opbaren ongeveer 395 euro gevraagd word, wat voor prijs mag je dan verwachten als je voor drie uur bent opgebaard?
Mijn man is nl alleen tijdens het condoleren opgebaard geweest en toen weer naar huis gebracht..vriendelijke groet afz willy offerman

Antwoord:

Gaechte mevrouw,

Ik vind het heel moeilijk om er iets over te zeggen. Want als iemand 3 uur opgebaard is geweest, is er dus ongeveer 5 uur personeel nodig geweest en de tijd voor en de kosten van een auto. Maar voor de opbaring is ook vooraf verzorging van het lichaam nodig, de vraag is dan of die tijd er ook bij gerekend is of niet. Het is moeilijk om er uit de losse pols iets over te zeggen, want dan moet je een hele rekening van het otaal zien en kijken welke handelingen waar onder gerekend zijn.

Maar als het u niet lekker zit, kunt u altijd een toelichting vragen bij de uitvaartonderneming en als die niet afdoende is een klacht indienen bij de Ombudsman Uitvaartwezen. Zie www.uitvaart.nl/ombudsman.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder