Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Invasieve techniek

14 juni 2018

Vraag nummer: 55367

Dag, ik heb erg mooie ervaringen met het sluiten van de mond door deze techniek (werkgerelateerd) Nu is het dichterbij gekomen, mijn moeder is overleden. De uitvaart verzorger heeft een vreselijk lelijke klem cq steun om hals/nek gebruikt!! Ik had graag gezien dat dat anders gebeurt zou zijn maar hij weigert dat. Heeft hij toestemming van hele familie voor nodig (geen probleem) maar hij weigert het. Het is nu donderdag...en maandag of dinsdag komt hij pas weeer.
Wat moet ik hier nou van vinden?
Mvg Jeanette van der Steege

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is naar om te lezen dat u weet dat het anders en beter kan, maat iemand weigert om het bij uw moeder anders en beter te doen.

En nu vraagt u eigenlijk juridisch advies, al vraagt u het niet met zoveel woorden. Ik zou zeggen: het is uw moeder en wilt het goed hebben; doe het dan gewoon zoals u het wilt. Als u weet dat het beter kan maar de uitvaartverzorger weigert dat, terwijl hij niet kan uitleggen waarom hij voor zijn methode kiest en waarom die beter zou zijn, dan lijkt het mij serieus te overwegen om die uitvaartverzorger te bedanken voor zijn diensten en een ander in de arm te nemen. Of het gewoon zelf zo te doen als u dat wilt. Dat kan natuurlijk zeker, als u de steun van de familie hebt. U bent de baas, niet de uitvaartverzorger.

Als u verwacht dat er problemen van zouden kunnen komen, kan het verstandig zijn om een paar foto's te maken van de situatie en ook om een andere uitvaartverzorger om een deskundigenoordeel te vragen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder