Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Betalen bij opbaren aan het verzorgingshuis


12 oktober 2013

Vraag nummer: 35915

Er is ons verteld en ze hebben het ons laten tekenen. dat we 40 euro per dag moesten betalen. omdat het wettelijk verplicht was, zei het verzorgingshuis van onze vader. Die op 8 september is overleden. wij vinden het vreemd, omdat er nog 14 dagen doorbetaald wordt volgens mij door de CAK. Yarden uitvaartcentrum heeft alle handelingen gedaan. Het tehuis De Blinkert heeft niets meer hoeven doen.
Graag uw antwoord.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Hier kan ik niets over zeggen, want dan moet ik eerst de papieren zien die u getekend hebt. En ook de algemene voorwaarden en huisregels van het verzorgingshuis.

Voorts zijn ook nog eens feitelijke gegevens van belang, over hoe en waar er is opgebaard. In de eigen kamer van uw vader, of in een aparte ruimte. De tijden, enz.

Als u het er niet mee eens bent, moet u het u nog maar eens goed laten uitleggen door het verzorgingshuis. Want om welke wettelijke verplichting gaat het? Kunnen ze u die laten lezen? Als u niet tevreden bent over de uitleg, kent het huis vast wel een klachtenregeling.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE