Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Weigeren opbaren uitvaartcentrum discriminatie?


18 juni 2007

Vraag nummer: 4829  (oude nummer: 9364)

Hallo hr. van der Putten, deze vraag heeft u al eens eerder beantwoord in september 2001, maar ik heb er nog een vraag bij. Als er maar 1 uitvaartcentrum is in een stad met 65.000 inwoners mag de eigenaar van dat uitvaartcentrum dan ook nog bepalen wie er wel of niet in mag wat betreft de concurrerende plaatselijke uitvaartondernemers. Hij beroept zich op dat er geen wederzijdse diensten zijn, maar als er een uitvaartondernemer uit den lande komt, die ook een eenmanszaak heeft, die mag gewoon binnenkomen. Is dit niet een vorm van discriminatie? Dus puur uit concurrerende overwegingen neemt hij deze beslissing? Mag dat met maar 1 uitvaartcentrum?
Vriendelijke groet, Erik Korte

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, als er in een stad of in een regio maar één uitvaartcentrum is, mag de eigenaar van dat centrum bepalen aan wie hij dat centrum wel of niet onderverhuurt.
Hij is niet verplicht om de concurrentie te helpen. Dat hij ondernemers in de eigen stad of regio niet wil helpen en ondernemers die van ver komen en die hij waarschijnlijk niet als concurrent ziet wel, is zijn goed recht.

Wat ik in september 2001 schreef in antwoord op vraag 1997 'Vrije mortuariumkeuze' geldt ongeacht of het om het enige uitvaartcentrum in een stad of regio gaat, of wanneer het er tien zijn. Niemand is verplicht de concurrent te helpen.

Het heeft ook niets met discriminatie te maken. De eigenaar kan besluiten om wel te verhuren aan firma A en niet aan firma B, ook puur om persoonlijke redenen als die een rol zouden spelen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >