Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Reglement gebruik rouwcentrum


19 mei 2006

Vraag nummer: 4459  (oude nummer: 8037)

Als begrafenisverzorger maken wij gebruik van het gemeentelijk rouwcentrum. Dit wordt beheerd door een collega-ondernemer cq vereniging. De gemeente wil nu een reglement gaan opstellen voor het gebruik van dit centrum. Tot op heden is het voor ons (sinds een aantal jaren gebruiker) niet mogelijk om eigen personeel de bediening te laten verzorgen, wij zijn nu afhankelijk van het personeel van deze collega. Terwijl dit voor een andere ondernemer (cq. vereniging) wel mogelijk is.
Kunt u ons mogelijkheden geven of suggesties voor het gebruik van dit rouwcentrum, zodat dit in het reglement kan worden meegenomen.
Alvast bedankt voor uw hulp.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik weet niet wat de achtergrond of reden van de gemeente is om een reglement voor gebruik op te stellen. Alleen uw klachten of ook die van anderen of van de gemeente zelf. Maar ik zou zeggen dat u gewoon al uw wensen voor en bezwaren tegen de huidige situatie bij de gemeente op tafel moet leggen.
Concrete adviezen kan ik u niet geven. Het hangt ook af van de onderlinge afspraken tussen de gemeente en de beherende ondernemer, wat redelijk en normaal is. Of sprake is van betaling van een vaste huur, of per gebruiksmoment, bijvoorbeeld. Het zou ook niet redelijk zijn als de beherende onderneming bijvoorbeeld met een vaste huur het risico van slappe tijden en weinig gebruik draagt, terwijl anderen alleen per keer van gebruik betalen. Om maar iets te noemen. Het hangt ook af van de aanwezige voorzieningen qua koeling, catering, andere mogelijkheden voor exploitatie zoals het houden van info-bijeenkomsten.

Indien er ook andere collega's - dan de beherende ondernemer - zijn die van het rouwcentrum gebruik maken, kan het handig zijn om even te overleggen. Samen staat men sterk.

Men kan ook eens bij collega's in andere plaatsen of regio's informeren naar voorbeelden van zulke reglementen of afspraken. Of via de NUVU of andere brancheorganisatie,
Ik ken zelf geen voorbeelden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >