Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Prijs mortuarium


18 november 2012

Vraag nummer: 32742

In het kader van het artikel dat ik over de kosten van een uitvaart aan het schrijven ben, nog het volgende:
De genoemde uitvaartondernemer vindt de prijzen voor gebruik van het mortuarium van het ziekenhuis of instelling in een aantal gevallen wel heel erg hoog. Zeker in verhouding tot de kwaliteit. Sommige mortuaria zijn haast weggestopt in de kelder, zien er niet bepaald netjes uit en/of fungeren echt alleen als tijdelijke koeling.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat een aangehaalde uitvaartondernemer de prijzen voor gebruik van het mortuarium van het ziekenhuis of instelling in een aantal gevallen wel heel erg hoog vindt, is van die borrelpraat waar je weinig mee kan. Ik heb de indruk dat die ondernemer graag zelf het mortuarium zou willen beheren. Het beheer van een mortuarium van een instelling is namelijk een heel makkelijke manier voor een uitvaartondernemer om klanten te werven. Men biedt aan om dat tegen een heel laag tarief te doen, maar de kosten worden gedekt door de extra uitvaarten die men er door krijgt.

Wat de kosten van een mortuarium betreft: men heeft niet alleen te maken met het gebruik van de ruimte, maar vooral ook met de inzet van personeel. Als je bijvoorbeeld in een kleine instelling maar 1 overledene per dag of zelfs per week in het mortuarium hebt, maar wel permanent iemand beschikbaar moet hebben die de overledene haalt en brengt, verzorgt, administratie doet, bezoek binnen laat etc., dan kan het gebruik van de voorziening inderdaad best duur zijn. Maar dat heeft niets te maken met de ruimte, maar met het personeel.

Alleen als je het over concrete situaties hebt en weet wat er in dat mortuarium wel of niet omgaat en hoe het zit met de personele bezetting, gemiddeld gebruik etc., dan kun je zeggen of het daar relatief duur is of niet.
Duur wil overigens nog niet zeggen dat het te duur is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >