Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opwaarderen aula


7 december 2006

Vraag nummer: 4562  (oude nummer: 8600)

Geachte heer Van der Putten,

Op de begraafplaats staat een kleine aula (geschikt voor 35/40 personen). Deze wordt slechts minimaal gebruikt.
De inrichting is dan ook erg verouderd. We willen dit gebouw opwaarderen, d.w.z. meubels, gordijnen vervangen. Geluidsinstallatie aanschaffen en wellicht ook het asbest-dak vervangen.
Kunt u aangeven wat de behoefte tegenwoordig is van de samenleving. Wat verwachten de mensen van zijn aula ?
Misschien kunt u me verwijzen naar een internetpagina of een artikel of hebt u zelf informatie over deze behoefte/dit onderwerp.

Met vriendelijke groeten,

X
gemeente Y

Antwoord:

Geachte heer,

Ik durf er eigenlijk niets over te zeggen. Ik ken geen sites hierover of andere informatie.
U kunt het ook eens vragen aan de bedrijfsconsulent van de LOB, via www.begraafplaats.nl. Die zal in elk geval wel voorbeelden van andere gemeenten kennen.

Heeft het opwaarderen wel zin? Ik denk dat het feitelijk erg afhangt van alternatieven die er zijn. Als er lokaal of regionaal uitvaartondernemers zijn met eigen rouwcentra, dan kun je een aula met fluweel en goud bekleden, maar dan zal de uitvaartondernemer zijn klanten altijd in zijn eigen rouwcentrum proberen te houden of te krijgen, want daar verdient hij aan. Als er ondernemers zonder aula zijn, dan kunnen die er wel bij gebaat zijn.
Waar gaan de mensen nu naar toe? Misschien is de ruimte gewoon veel te klein voor veel families. Dan helpt ook opknappen niet.
Ik zou - als ik uw gemeente was - zelf eens een lijstje maken van aula's, rouwcentra en zalen in de omgeving waar mensen nu naar toe gaan en die bekijken. En dan eventueel een overleg starten met lokale en/of regionale ondernemers, wat zij van de situatie vinden. Wellicht is het een idee als een ondernemer het exploiteert, mits hij het ook verhuurt aan concurrenten, als die dat zouden willen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >