Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Maatschappelijke activiteit; bestemmingsplan


16 oktober 2009

Vraag nummer: 6981  (oude nummer: 14094)

Geachte heer Van der Putten,

Als uitvaartondernemer ben ik voornemens een bedrijfspand aan te kopen. In dt pand wil ik een tweetal 24-uur opbaarkamers realiseren waar nabestaanden een sleutel van kunnen krijgen. Weet u of dit een maatschappelijke of bedrijfsmatige activiteit is? De gemeente zegt dat daar geen opbaarkamers mogen komen omdat het niet binnen het bestemmingsplan past. Ter plaatse geldt het bestemmingsplan bedrijfsmatige activiteiten.
Ik verneem graag van u.

Met vriendelijke groet,

XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit is een heel lastig punt. Er zijn geen vaste omschrijvingen van wat maatschappelijke dienstverlening of een bedrijfsmatige activiteit is. Bij het ene bestemmingsplan zou het onder het een kunnen vallen en bij het andere onder het ander.
Het hangt dan af van de vraag hoe men een en ander definieert in het bestemmingsplan. En dat verschilt per gemeente en per plan.
Ik zie wel vaak dat rouwcentra en mortuaria onder maatschappelijke dienstverlening vallen.
Ik denk dat het ook verschil kan maken of u daar in dat pand voorzieningen wilt voor koelcellen; dat kan het 'bedrijfsmatiger' maken, ook omdat u dan misschien een vergunning op basis van de Wet milieubeheer nodig hebt.

Ik zou als ik u was uw vraag voorleggen aan een bureau dat gespecialiseerd is in het maken en beoordelen van bestemmingsplannen en om advies vragen. U kunt aan de gemeente vragen welke bureau's dat zouden kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >