Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Geld voor laatste zorg

1 april 2009

Vraag nummer: 6364 (oude nummer: 12686)

ik ben met een verbeterplan bezig.
wil graag op mijn werk de laatste zorg weer terug krijgen, dus het wassen, aankleden, verzorgen etc.
iedereen vind het een goed idee, maar dan komt het probleem, uitvaartcentrums vinden het goed als we die laatste zorg geven, maar stellen daar niks tegenover.
op het werk zeggen ze extra tijd en zorg dus daar moet voor betaald worden.
dus puntje bij paaltje wat moet ik nu?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik weet niet wat uw werkomgeving is, misschien een verpleeghuis of zo.
Maar ik kan me voorstellen dat uitvaartcentra er weinig voor voelen, want zij verrichten graag zelf die werkzaamheden, natuurlijk ook om er zelf aan te verdienen. Maar ook om de verantwoordelijkheid voor bepaalde werkzaamheden in eigen hand te houden.

U kunt niemand, zowel uitvaartondernemers als rouwcentra als nabestaanden dwingen om de laatste zorg van de overledenen door u(w instelling) tegen betaling te laten verrichten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder