Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bestemming afscheidsruimte


8 juli 2009

Vraag nummer: 6690  (oude nummer: 13373)

Hallo,
Wij hebben een loods met huisnummer. Deze loods ligt in agrarisch gebied. Ik zou deze graag willen gaan gebruiken als afscheidsruimte.(een ruimte waar mensen op geheel eigen wijze / in huiselijke sfeer de kans krijgen om afscheid te nemen van de overlede, als alternatief voor kerk of crematorium). Omdat ik de mensen een kopje koffie bij binnenkomst wil aanbieden, vindt de gemeente dat het een horecabestemming moet krijgen, en dat willen ze natuurlijk niet, dat is ook niet mijn bedoeling. Omdat deze loods al een huisnummer heeft is mijn vraag of het bestemmingsplan gewijzigd moet worden? Met andere woorden: is het een voordeel dat de loods al voorzien is van een huisnummer?

Met vriendelijke groet,

W.T.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat de betreffende loods een huisnummer heeft, maakt helemaal niets uit voor de bestemming.

De meeste gemeenten zien een afscheidsruimte niet als horeca, maar als een voorziening met een maatschappelijke bestemming. Lastig is evenwel dat elke gemeente en elk bestemmingsplan eigen definities kan gebruiken, wat soms echter ook weer voordelig kan zijn.

De invalshoek van de gemeente van horeca lijkt mij vreemd. Wat zou de gemeente vinden dat de bestemming zou moeten of kunnen zijn als u bezoekers geen koffie aanbiedt? Een horecabestemming lijkt mij alleen aan de orde als u alle mogelijke bezoekers individueel koffie of drank verkoopt. Maar als u als service de koffie gratis verstrekt, is dat m.i. geen horeca. Anders zou elk kantoor waar ik bij een bespreking een kop koffie krijg aangeboden, zoals het gemeentehuis, ook een horecabestemming moeten hebben.
Ik zou maar eens met de gemeente gaan overleggen over alternatieven.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >