Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat mag er met een overledene mee in zijn kist bij een crematie??


26 januari 2003

Vraag nummer: 1953  (oude nummer: 2335)

Sun, 26 Jan 2003 12:09

Zeer geachte Heer van der Putten,

Kunt u mij vertellen of het verboden is ivm milieuwetgeving, een overledene persoonlijke herinneringen in de vorm van pluche hond foto's etc mee tegeven in de kist bij een crematie en of een ter aardebestelling???
En of het u bekend is, dat een overledene voor een crematie "gestript" zou worden omdat kleding weer in strijd zou zijn met die zelfde milieuwet?!
Alvast heel veel dank voor de moeite, vriendelijke groet

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Er is geen milieuwetgeving van toepassing op wat er met een overledene begraven of gecremeerd mag worden. Wél is er milieuwetgeving van toepassing op wat de uitstoot van een crematorium mag zijn. En het verschil op wat er in de oven mag en wat er uit mag komen, wordt letterlijk en figuurlijk gevormd door filters in de installatie.

Crematoria en begraafplaatsen vormen hun eigen milieuregels. In hun algemene voorwaarden en reglementen hebben ze vaak regels als dat zinken kisten niet toegelaten worden en dat niet-verteerbare materialen niet toegelaten zijn.

Foto's en andere kleine verteerbare en brandbare zaken vormen nooit een probleem. Maar wel allerhande soort plastic en kunststof en breekbare zaken zoals van glas.

Een overledene wordt voor een crematie nooit gestript.

mr W.G.H.M. van der Puttten

26 januari 2003

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >