Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Inspectierichtlijn Wlb Min. Vrom


21 november 2005

Vraag nummer: 4127  (oude nummer: 6913)

Geachte heer Van der Putten,
Als max. 90 verstrooiingen per hectare per jaar plaatsvinden op een permament strooiveld dan houdt dit m.i. volgens de inspectierichtlijn in dat er geen andere wettelijke vereisten van toepassing zijn op een permanent strooiveld. En een permanent strooiveld dient m.i. ogv artikel 66b van de Wlb als zodanig te worden bestemd, doch in de inspectierichtlijn wordt op blz. 23 gesproken over artikel 10, lid 2, van het Blb inzake het Staatstoezicht ogv van de Wlb. Hoe is de verhouding tussen deze artikelen?
Met vriendelijke groeten,
mw. L. Fellinga.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het klopt dat als men niet meer dan 90 verstrooiingen per hectare per jaar laat plaatsvinden, er geen nadere eisen zijn. Het terrein kan direct als strooiveld worden aangewezen, onder de voorwaarde van maximaal 90.

De verwijzing naar artikel 10, tweede lid, Blb is gewoon een fout in de Inspectierichtlijn. Wat nu in artikel 66b Wlb staat, stond vroeger (een beetje anders) in artikel 10, tweede lid, Blb. Het is een slordigheidje van de makers van de Inspectierichtlijn dat men dit in de derde druk niet heeft verbeterd. Men is er wel op geatttendeerd, weet ik, evenals op andere vergelijkbare fouten in de richtlijn zoals waar het college van B&W wordt genoemd terwijl de burgemeester het bevoegde bestuursorgaan is. Onder anderen de VNG en de LOB hebben op dat soort fouten geattendeerd, maar tevergeefs. De VROM-inspectie is vaak erg eigenwijs.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >