Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten lijkschouwing doorbelasten?


27 oktober 2009

Vraag nummer: 7018  (oude nummer: 14196)

Voor het schouwen van een overleden persoon maken wij gebruik van de GGD. De GGD heeft een gemeentelijke lijkschouwer in dienst die voor ons deze diensten verricht. Deze kosten worden op dit moment niet doorbelast aan de nabestaanden maar komen voor rekening van de gemeente. Afhankelijk van het aantal lijkschouwingen lopen deze kosten behoorlijk in de papieren. Mag je de kosten van de gemeentelijke lijkschouwer, kosten van het mortuarium en het vervoer van het stoffelijk overschot die door de GGD bij ons in rekening worden gebracht doorbelasten aan de nabestaanden als je in je verordening hiervoor een artikel opneemt?
M.vr.gr.
Astrid van de Meer
Gemeente Nederlek

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, de gemeente kan voor het schouwen door de gemeentelijke lijkschouwer en bijkomende kosten zoals vervoer en mortuarium een tarief in de Verordening lijkbezorgingsrechten opnemen. Veel gemeenten hebben dat.

De gemeente kan er voor kiezen om
a) een vast bedrag per schouwing op te nemen, waarbij het voor de hand ligt dat men een soort gemiddeld bedrag neemt; dan wel
b) in de verordening vast te leggen dat men in voorkomende gevallen telkens de concrete kosten van dat geval doorbelast.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >