Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wie draagt de kosten (zoon overleden; moeder geen geld voor uitvaart)


5 december 2017

Vraag nummer: 52998

Mijn moeder heeft opdracht gegeven voor het ophalen van het stoffelijk overschot en was hier van niet op de hoogte maar is financheel ook niet in staat de kosten voor de uitvaard te betalen . Mijn broer leefde wel bij mijn moeder maar was ernstig ziek mijn moeder heeft 8 jaar voor hem gezorgd ook al zat dat er financheel niet aan wie gaat dat nu betalen

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw moeder moet zo snel mogelijk contact opnemen met de gemeente om te overleggen hoe de uitvaart van uw broer geregeld kan worden. Misschien komt zij in aanmerking voor bijzondere bijstand. Misschien is er een andere oplossing.

Het kan ook een idee zijn om zelf te kijken hoe de uitvaart tegen niet al te hoge kosten toch netjes uitgevoerd kan worden. Misschien kunnen andere familieleden of vrienden iets bijdragen.

Uw moeder moet nog niets tekenen en nergens verder opdracht voor geven voordat duidelijk is wat voor uitvaart het wordt en wie de kosten draagt of mee draagt.

Een 'doorsnee' begrafenis of crematie kost al snel zo'n 7.000,- euro. Maar zo duur hoef te helemaal niet te worden. Een begrafenis of crematie kan ook tegen niet al te hoge kosten toch netjes uitgevoerd worden. Veel mensen denken ook dat een crematie het goedkoopst is, maar dat is niet juist. Men kan een goedkope zogenaamde 'technische' crematie laten uitvoeren, maar dan kan er niemand bij zijn. Een begraving in een algemeen graf is vaak ook goedkoop, soms goedkoper, en dan dan wel iedereen er bij zijn. Dat weten veel mensen niet.

Vaak geef ik ook de tip om te kijken naar een graf op een kerkelijke begraafplaats. Die zijn vaak het goedkoopst, omdat men meestal met vrijwilligers werkt. Men hoeft iemand ook niet te begraven in zijn woonplaats; het kan ook in de regio. Daarom kan men best even rondkijken wat een en ander kost. En een vrijblijvende offerte vragen van uitvaartondernemingen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE